In de vakantieperiode naar Disneyland Paris: dit is wat je wilt weten (2024)

Disneyland Paris 2024

Van plan om in 2024 naar Disneyland Paris te gaan, maar zit je vast aan de schoolvakanties? Dat hoeft gelukkig helemaal niet erg te zijn! Ja, je verblijf is waarschijnlijk wat prijziger dan wanneer je de Parken buiten die periodes zou bezoeken, maar tegelijkertijd kun je er meer uithalen. We zetten hier alles voor je op een rij als je in de voorjaars-, mei- of zomervakantie naar Disneyland Paris afreist.

Extra shows en attracties

Net als vrijwel elke andere dag van het jaar, mag je er vanuit gaan dat ook tijdens de vakantieperiodes alle attracties in beide Parken gewoon open zijn en alle shows gewoon te bezoeken. Uitzonderingen daar gelaten, want er kan helaas altijd op het laatste moment iets gerepareerd moeten worden en bepaalde shows en parades tijdelijk niet te zien zijn. Tip: download hiervoor de Disneyland Paris app, dan heb de meest actuele info altijd bij de hand tijdens je trip.

Waarom een bezoek in 2024 juist een extra goed idee is? Vanaf januari zullen er meerdere nieuwe shows en decoraties te zien zijn die allemaal vallen onder het thema ‘Disney Symphony of Colours‘, maar deze pak je alleen mee in de lente en zomer. Daarna stoppen ze weer. Precies dus als je in de voorjaars-, mei- of zomervakantie gaat! Dit heeft Disneyland Paris precies voor je in petto:

  • Per 8 januari start een nieuwe droneshow in het Disneyland Park met allerlei prachtige kleuren (te zien t/m eind september)
  • In februari komt er een show vol muziek, verhalen, en Disney en Pixar Figuren (te zien t/m eind september)
  • Main Street, U.S.A. in het Disneyland Park wordt vanaf februari door Tinkelbel omgetoverd in een festival vol kleuren en lichtjes (te zien tot begin april)

Bekijk hier het hele programma >>

Disneyland Paris 2024

Openingstijden in de vakanties

De openingstijden van Disneyland Paris worden altijd pas twee maanden vooruit bekend gemaakt. Als je dus ver van tevoren boekt voor de mei- of zomervakantie, dan zie je dus nog niet hoe laat de Parken precies open en/of dicht gaan op het moment dat jij er bent. Maar over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de parken om 9:00 of 9:30 uur openen en tussen 20:00 en 22:00 uur de deuren sluiten. Op sommige dagen gaat het Walt Disney Studios Park een uurtje eerder dicht dan Disneyland Park. Dit verschilt echter van dag tot dag! Check altijd de website van DisneylandParis.com om de actuele tijden te bekijken. Dat kan hier >>

Goed om te weten: in de meivakantie en zomervakantie zijn de Disney Parken sowieso langer geopend dan op de meeste andere dagen!

Bekijk ook dit artikel: Openingstijden Disneyland Paris

Disneyland Paris 2024

Kiezen voor een Disney Hotel of een ander verblijf?

Voor de meest bijzondere ervaring zouden we je altijd een Disney Hotel aanraden, zéker als je met kleine kinderen reist. Elk van de hotels heeft een eigen thema, waardoor je ook buiten de Parken om nog volledig in Disney-, Marvel- of andere sferen blijft. En daarnaast zijn er nóg twee voordelen aan overnachten in een Disney Hotel:

  1. Je kan er áltijd gratis je auto parkeren: zo heb je niks te maken met dure parkeerkosten bij de parken zelf en kun je lopend naar de ingang toe. Als je Disney Hotel net even wat verder weg ligt, dan rijdt er altijd een gratis shuttlebus die je naar Disneyland Paris brengt en weer ophaalt (uitgezonderd Disney Davy Crockett Ranch).
  2. Je krijgt exclusief Extra Magic Time: dat betekent dat je – afhankelijk van de beschikbaarheid – al eerder (een van) de Parken in mag dan de rest van de bezoekers. Dat scheelt een hoop wachttijd bij de ingang, maar wat dacht je bij de attracties? Dikke kans dat je (bijna) al je favoriete trekpleisters al in dat ene uurtje hebt kunnen meepakken! Kun je de rest van de dag lekker alles op je gemak doen. Kijk voor meer informatie hierover op DisneylandParis.com.

Onder de Disney Hotels vallen deze specifieke hotels:

Tip: over het algemeen is Santa Fe het goedkoopste Disney Hotel en boek je het beste via de officiële website van DisneylandParis.com. Je kunt dan je boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren, en in termijnen betalen. Daarnaast betaal je nu ook geen boekingskosten. We raden je overigens wel altijd aan om de prijzen te vergelijken via de prijskalender onderaan deze pagina: zo zie je in een oogopslag welk hotel er in jouw vakantieperiode de beste tarieven biedt.

Meer info over de voorjaars-, mei- of zomervakantie in Disneyland Paris? Klik hier >>