Welk Disney Hotel kiezen: zo maak je de juiste keuze

Welk Disney Hotel kiezen?

Plannen om in de zomer- of herfstvakantie naar Disneyland® Paris te gaan en ben je nog zoekende welk Disney® Hotel je het beste kunt kiezen voor je verblijf? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken!

Disneyland Hotel
Disneyland® Hotel

Welke Disney Hotels zijn er?

Er zijn zeven officiële Disney Hotels. Allemaal hebben ze een duidelijke link met Disney, maar vergis je niet: onderling zijn de verschillen groot! Ze variëren in prijs, luxe en faciliteiten. Deze accommodaties behoren tot de Disney Hotels:

  • Disneyland® Hotel*****: het enige hotel op het terrein van Disneyland® Park en gelijk de meest luxe van allemaal. Disneyland Hotel is in 2024 weer open gegaan na een uitgebreide renovatie. Sprookjes en koninklijke taferelen staan in dit luxueuze onderkomen centraal.
  • Disney Hotel New York – The Art of Marvel****: dit viersterrenhotel ligt op 8 minuten lopen van de ingang en staat geheel in het teken van bekende Marvel superhelden als Spiderman en de Avengers.
  • Disney Newport Bay Club****: hier waan je je in een nautische wereld. Het hotel ligt aan de rand van Lake Disney en is qua architectuur geïnspireerd op een jachthuis uit New England. Je wandelt in 10 minuten naar de Parken toe.
  • Disney Sequoia Lodge***: ook hier krijg je tijdens je verblijf uitzicht op Lake Disney, maar de stijl van het hotel is compleet anders. De in het bos gelegen houten lodges van Disney Sequoia Lodge zorgen ervoor dat het voelt alsof je in een national park in de Verenigde Staten overnacht. Het Bambi-thema staat hier centraal. Na 15 minuten wandelen sta je voor de ingang van de Parken.
  • Disney Davy Crockett Ranch***: net als in Sequoia Lodge, verblijf je ook hier in het bos. De blokhutten liggen iets verder van Disneyland Paris vandaan vergeleken met de andere hotels (15 minuten rijden), maar je kunt wel je auto gratis parkeren op het officiële parkeerterrein.
  • Disney Hotel Cheyenne***: wie dol is op het Wilde Westen en cowboys, is aan het juiste adres bij Disney Hotel Cheyenne. Geïnspireerd op Disney/Pixar’s Toy Story.
  • Disney Hotel Santa Fe**: dit tweesterrenhotel is een feest voor wie houdt van Disney/Pixar’s Cars en Route 66. Disneyland Paris ligt op 20 minuten loopafstand.
Disney Hotel New York – The Art of Marvel
Disney Hotel New York – The Art of Marvel®

Waarom een Disney Hotel kiezen?

Er zijn talloze hotels rondom Disneyland Paris te vinden. Waarom zou je dan überhaupt willen kiezen voor een officieel Disney Hotel? Daar zijn meerdere redenen voor te noemen:

  • Een bezoek aan Disneyland Paris is voor de meeste bezoekers een trip die ze niet snel opnieuw maken. Door in een Disney Hotel te verblijven, ben je niet alleen tijdens bezoek aan de Parken geheel in Disney-sferen, maar óók daarbuiten. Elk Disney Hotel heeft zijn eigen thema qua stijl en inrichting, maar past altijd bij magische sfeer van Disneyland Paris. Bij de meeste accommodaties kun je daarnaast Disney-personages ontmoeten. En in sommige hotels zorgen de thematische restaurants ervoor dat je zelfs kunt eten in stijl en/of mét de Disney-personages samen. Op deze manier maak je je reis van A tot Z compleet in Disney-stijl en komt de magie nog meer tot leven. Als je dan toch gaat, dan kun je het maar beter écht goed aanpakken, toch?
  • Wie een Disney Hotel boekt, heeft in veel gevallen toegang tot ‘Extra Magic Time’. Je krijgt dan eerder toegang tot bepaalde delen van de parken. Dat betekent: veel minder lang wachten bij bepaalde attracties en dus extra veel uit je tijd kunnen halen.
  • Je verblijft (met uitzondering van Disney Davy Crockett Ranch) standaard dichtbij de ingang van de parken: de Disney Hotels liggen altijd op loopafstand.

Welk Disney Hotel is het goedkoopst?

Het is lastig te zeggen welk Disney Hotel het goedkoopst is, omdat dit afhankelijk is van meerdere factoren. Over het algemeen (uitzonderingen daar gelaten) ben je het voordeligst uit in Disney Hotel Santa Fe. Ook Disney Hotel Cheyenne en Disney Davy Crockett Ranch zijn relatief goedkoop vergeleken met de overige opties.

Je doet er altijd goed aan om prijzen te vergelijken, juist om de uiteindelijke prijs onder andere afhankelijk is van de periode wanneer je reist en hoe groot je reisgezelschap is. Dat kan onder andere via de Prijskalender van DisneylandParis.com: zo zie je in een oogopslag welk hotel er op jouw voorkeursdata de beste tarieven biedt. Klik hier om deze te bekijken >>

Disney Hotel Cheyenne
Disney Hotel Cheyenne®

Welk Disney Hotel is het leukst?

Dat is helemaal afhankelijk van je voorkeuren! Maar om wat voor voorbeelden te noemen: voor gezinnen met kleine kinderen zijn Disney Hotel Santa Fe, Disney Davy Crockett Ranch, Disney Sequoia Lodge, Disneyland Hotel en Disney Newport Bay Club het meest geschikt. Stellen die op zoek zijn naar romantiek, zijn het meest op hun plek in Disneyland Hotel en Disney Newport Bay Club. Wie graag in de natuur verblijft, boekt het beste een verblijf in Disney Sequoia Lodge of Disney Davy Crockett Ranch. Marvel-liefhebbers zullen het het meest naar hun zin hebben in Disney Hotel New York – The Art of Marvel.

Welk Disney Hotel heeft een zwembad?

Deze Disney Hotels beschikken over een zwembad:

Disney Davy Crockett Ranch
Disney Davy Crockett Ranch®

Welk Disney Hotel biedt de beste prijs/kwaliteitverhouding?

Ook dat hangt af van je voorkeuren. Maar als je kijkt naar welk hotel de meeste faciliteiten biedt in verhouding tot de prijs, dan komen Disney Davy Crockett Ranch, Disney Hotel Cheyenne en Disney Santa Fe over het algemeen het beste uit de bus.

Boek je Disney Hotel

De hotels zijn vaak via meerdere aanbieders te boeken, maar wil je je hotel en toegang in één keer geregeld hebben? Dan raden we je aan je verblijf via Disneylandparis.com te regelen! Als je boekt via de officiële website van Disneyland Paris, kun je je reis tot een week voor aankomst gratis wijzigen of annuleren. Daarnaast betaal je geen boekingskosten én kun je ook nog eens in flexibele termijnen betalen.

Tip: gebruik ook de Prijskalender om makkelijk en snel de verschillende hotels (en bijbehorende prijzen) met elkaar te kunnen vergelijken. Klik hier voor meer info >>